Завршена изградња водовода за Храм код вишеградске бање

24.05.2019.

За Храм Светог Јована Крститеља код вишеградске бање, свечано је отворена изградња водоводне мреже дужине 1.200 метара за шта је општина Вишеград издвојила 6.000 КМ.

Протојереј-ставрофор Драган Вукотић рекао је да водовод има капацитет од око 17.000 литара дотока за 24 сата и базен капацитета око 10.000 литара, те се захвалио општини Вишеград и свима који су учествовали у овом пројекту.

„Поднијели смо захтјев на конкурс општине која нам је изашла у сусрет. До сада смо имали воду која није могла да задовољи све потребе, а коначно је ријешен проблем, како Храма и објеката у његовој близини, тако и свих посјетилаца који овдје долазе“, нагласио је Вукотић.

Он сматра да изградња водоводне мреже доприноси, не само вишеградској бањи, него и цијелој општини Вишеград.

„Овакви пројекти отварају могућност доласка већег броја посјетилаца, а узимајући у обзир да је у близини Храма и бања „Вилина Влас“, велики број њихових гостију долазе овдје да се одморе“, навео је Вукотић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да је овај пројекат веома битан за вјерски туризам на територији општине.

„Вишеград је, поред Андрићграда, ћуприје и Иве Андрића, познат и по значајном броју вјерских објеката, а одређени дио туриста воли и такву врсту туризма, тако да ће ово употпунити садржај“, казао је Ђуревић.

Он је додао да ће општина Вишеград наставити да помаже светиње на територији општине Вишеград.

Укупна вриједност пројекта је око 14.000 КМ, а осим општине Вишеград, у његовој реализацији  учествовали су и предузећа „Романија путеви“ и „Хидроелектране на Дрини“, као и Војкан Крстић и Српко Тасић.