Затворен вртић због погоршања епидемиолошке ситуације

17.07.2020.

Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Невен“ из Вишеграда обуставиће рад од 20. до 31. јула због погоршане епидемиолошке ситуације усљед ширења вируса корона, одлучио је општински Штаб за ванредне ситуације.

Љекар вишеградског Дома здравља Дарко Лечић рекао је да је у Вишеграду на вирус корона позитивно 66 особа, док је у кућној изолацији њих 176.

„Данас су ретестиране 22 особе, очекујемо да њихови резултати буду негативни. Ситуација у Дому здравља је задовољавајућа, ускоро нам се враћају четири медицинске сестре и љекари који су били у изолацији, а стање корисница Дома за лица са инвалидитетом је стабилно“, навео је Лечић.

Сједници општинског Штаба присуствовао је и директор Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић који је рекао да ова управа стоји на располагању свим локалним заједницама у Српској.

„Општина Вишеград и Дом здравља све своје активности спроводе по медицинским протоколима и у интересу свих грађана ове локалне заједнице. Тренутно је најбитнија одговорност грађана“, нагласио је Новитовић.

Он је истакао да Републичка управа цивилне заштите, упркос тренутној ситуацији, реализује редовне активности у општини Вишеград.

СРНА