Заједничким дјеловањем до развоја локалне заједнице

03.07.2019.

Општинска управа у сарадњи са директорима републичких и општинских предузећа и јавних установа у Вишеграду заједничким дјеловањем ради на унапређењу развоја локалне заједнице, рекао је начелник ове општине Младен Ђуревић.

Ђуревић је након састанка, који је данас одржан са око 50 директора, истакао да овакви састанци дају резултате на успостављању боље сарадње и координације између локалних и државних предузећа, са једне стране, и општине са друге стране.

„Разговарамо о свим добрим и лошим стварима у нашој општини, размјењујемо искуства и информације, правимо планове за наредне акције. Ови састанци имају јако добар исход, јер све оно што договоримо на крају спроведемо у дјело. Захваљујем свима који имају стрпљења, мотива и времена, јер све што договарамо интересу је наших суграђана и свих оних који из године у годину све више посјећују општину Вишеград“, навео је Ђуревић.

Он је рекао да није лако постићи реализацију свих идеја, јер је потребно прилагодити планирање буџета и стратегије општине како би дошло до реализације идеја.

„Радује ме чињеница да су сви максимално укључени да у Вишеграду буде реализовано што више пројеката, јер је то потребно свима“, додао је Ђуревић.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојичић истакао је да је у сарадњи са општином Вишеград у овој школи у посљедње двије године реализовано много капиталних пројеката.

„Најкапиталнији пројекат урађен је у сарадњи са Владом Јапана, а општина Вишеград нас је подржала са око 50.000 КМ. Реконструисане су и учионице за прве разреде, набављене су табле за све учионице у подручним и у централној школи, санирани су гријање и мокри чвор, а у току је ограђивање школског дворишта, проширивање паркинга и набавка школског намјештаја“, рекао је Радојичић.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да су овакви састанци један од најбољих начина за успостављање комуникације, не само са општинском управом, него и са свим другим директорима и управницима у Вишеграду.

„То је прилика да размјењујемо идеје и пружамо помоћ једни другима, а то је и на сваком кораку очигледно“, нагласила је Митровићева.

Она је истакла да су у претходне двије године реализовани многи пројекти на објекту „Невен“ с циљем побољшања хигијенских и здравствених услова.

„Промијењена је постељина, пешкири и све оно што се користи у хигијенске сврхе дјеце, постављени су нови уређаји у кухињи који обезбјеђују квалитетнију храну за дјецу, замијењен је комплетан мобилијар, израђени су нови мурали и замијењене биљке у дворишту“, навела је Митровићева.

СРНА