За санацију водоводне и канализационе мреже издвојено 20.000 КМ

13.03.2023.

Директор Предузећа за водовод и канализацију „15. април“ из Вишеграда Радивоје Видаковић рекао је да је у току санација водовне и канализационе мреже у Видовданској и Козачкој улици и насељу Црнча, за шта је из општинског буџета издвојено 20.000 КМ.

Видаковић је рекао Срни да се радови изводе усљед честих кварова због старости и дострајалости водоводних цијеви.

Он је истакао да је у току санација дијела водоводне мреже у Козачкој улици, као и да се изводе радови на изради ревизионог окна на канализационој мрежи у Видовданској улици.

„На локалитету Видовданске долазило је до честих зачепљења и изливања фекалија, што је био дугогодишњи проблем. Изградњом ревизионог окна омогућиће се бољи приступ за одржавање и чишћење канализационе мреже“, навео је Видаковић.

Он је нагласио да ће се у оквиру редовних активности на одржавању и изградњи водоводног система, у току ове седмице изводити радови на изради шахта и монтажи главног водоводног вентила за Видовданску улицу.

„Раније приликом извођења радова у поменутој улици били смо принуђени да затворимо воду на главном градском резервоару `Стражиште`, чиме је без воде остајао велики број корисника“, навео је Видаковић.

Он је потврдио да се у насељу Црнча ради санација и реконструкција дијела канализационе мреже ради побољшања и унапређења система одвођења отпадних вода.

„Честа загушења и дотрајали шахтови проузроковали су проблеме у функционисању канализационог система. Сада су се створили услови да се уради и неопходна реконструкција“, истакао је Видаковић.

Извођач радова је локално предузеће за водовод и канализацију „15. април“.

СРНА