За развој спорта 263.000 КМ

18.02.2019.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас одлуку о расподјели 263.000 КМ из локалног буџета за финансирање спортских програма за ову годину.

Начелник општине Младен Ђуревић навео је да је за такмичарски спорт планирано 237.000 КМ, за одржавање традиционалних спортских манифестација 23.000 КМ, а за школски спорт 3.000 КМ.

„Општина Вишеград учествоваће и у организацији систематских љекарских прегледа спортиста регистрованих клубова. Планиран је и развој спортске инфраструктуре изградњом терена за мали фудбал са вјештачком травом који ће бити преко пута Градске пијаце и отварањем новог стадиона за мале спортове у Андрићграду“, рекао је Ђуревић.

Он је нагласио да је спорт важан дио развоја општине Вишеград.

„Усвојене су одлуке које су битне за напредак општине Вишеград и вјерујем да ће и у наредним скупштинским засједањима то бити конкретно и брзо као што је данас било. Сматрам да народ даје повјерење онима који искрено раде за добробит наше општине и грађана, а вријеме полако показује да је то тако“, истакао је Ђуревић.

Одборници су усвојили и одлуку и рјешења о начину и условима продаје непокретности власништво општине Вишеград означене као кп 858/69 и 858/38, као и одлуку о проглашењу Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ удружењем од посебног локалног значаја.

Изгласани су и одлука и рјешење о објављивању јавног огласа за именовање једног члана Општинске изборне комисије.

СРНА