За пројекте 13 удружења 50.000 КМ

30.08.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је данас уговоре о суфинансирању пројеката 13 невладиних организација усмјерених на социјалну заштиту, екологију, спорт, младе и културу и културно-историјско насљеђе, за шта је из буџета издвојено 50.000 КМ.
Ђуревић је навео да удружења имају потребу за додатним средствима у функционисању и организовању манифестација, а обавеза локалне заједнице је да им помогне, због чега ће у наредној години настојати да обезбиједе још средстава како би их мотивисали.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Данка Митровић рекла је да је ово друштво, односно њена секција Удружење љубитеља писане ријечи „Мост“, потписала уговор о суфинансирању пројекта који је у припреми.

„Ове секције биће у прилици да вишеградској и другој публици путем зборника, који ће бити објављен крајем године, представе своје литерарно стваралаштво“, истакла је Митровићева.

Предсједник Српског соколског друштва „Краљ Петар Ујединитељ“ Чедомир Гузина рекао је да су средства намијењена за Фестивал фолклора, који је одржан пред препуном двораном.

Предсједник Удружења „Еко-центар“ Дејан Фуртула рекао је да су средства намијењена за наставак истраживања будућег заштићеног подручја „Добрун Рзав“.

„Са Заводом за заштиту културно-историјских споменика Републике Српске радимо попис свих културно-историјских вриједности. Хвала општини Вишеград и надам се брзој реализацији пројекта“, истакао је Фуртула.

СРНА