За координатора регије Стара Херцеговина изабран Александар Савић

02.07.2019.

На изборној скупштини Регионалног одбора Борачке организације Републике Српске Стара Херцеговина за координатора регије изабран је Александар Савић из Вишеграда.

Новоизабрани представник породица погинулих бораца је Сњежана Ковач из Калиновика, а ратних војних инвалида Милика Радовић из Фоче.

Предсједник Борачке организације Вишеград Александар Савић рекао је да је одзив на Скупштини, која је одржана у Вишеграду, био добар и да су донијете добре иницијативе за побољшање статуса бораца, породица погинулих бораца, инвалида рата у цијелој регији.

„Настојаћемо да побољшамо статус наших бораца. Мислимо да је тренутак да у наредном периоду дамо акценат да покушамо урадити нешто за борце који су пред пензионисањем, а не могу бити пензионисани, тако да ће то бити задатак Борачке организације Републике Српске, а и приједлог је Старе Херцеговине“, истакао је Савић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић нагласио је да млади морају да његују традицију одбрамбено-отаџбинског рата и да дају све од себе да сачувају Републику Српску.

„Захваљујем свим ствараоцима Републике Српске који су нам омогућили да живимо у слободној Српској. Сарадња општине Вишеград и Борачке организације у Вишеграду је на високом нивоу, почели смо са новим пројектима и вјерујем да ћемо наставити помагати свима којима је то потребно“, рекао је Ђуревић.

Изборној скупштини присуствовали су представници борачких организација из Вишеграда, Калиновика, Рудог, Чајнича, Новог Горажда и Фоче.

СРНА