За изградњу инфраструктуре више од милион марака

20.10.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да је ова локална заједница из буџета издвојила више од милион марака за изградњу инфраструктуре ради бржег развоја општине.

„Покренули смо пројекте у области инфраструктуре на подручју цијеле општине да бисмо показали да водимо бригу о свим насељима у граду“, истакао је Ђуревић.

Он је навео додао да је у току санација локалних путева, након чега ће се радити асфалтирање и санирање ударних рупа на путевима.

Посебна пажња биће усмјерена ка изградњи приступне саобраћајнице до Андрићграда уз ријеку Рзав да би се олакшала путна комуникација до тог туристичког комплекса.

Ђуревић истиче да је у току припрема документације за покретање поступка јавне набавке за реконструкцију главне улице, која укључује и споредне улице у ужем центру града, а припрема се и тендер за изградњу јавне расвјете на шест локација на подручју града.

„Радимо и на зацјевљењу потока у насељу Глогова који подразумијева уређење ријечног корита због могућих поплава, санацију водовода у насељима Бикавац – Горње Шегање и у Улици Гаврила Принципа“, рекао је Ђуревић.

Он је навео да је планирана изградња канализације у насељу Доње Шегање и у Улици Гаврила Принципа.

Ђуревић је истакао да се ради пројектна документација за изградњу водовода за насеље Прелово, а потом слиједи рјешавање имовинско-правних односа, након чега ће се кренути у наставак изградње водовода.

Он наводи да општина планира изградњу помоћног стадиона и дјечијег игралишта.

„Наш приоритет су дјеца, па тако на различите начине покушавамо да наши најмлађи суграђани имају мјесто за игру. У Улици краља Петра биће изграђено дјечије игралиште које је потребно нашем граду“, истакао је Ђуревић.

СРНА