За годину дана први студенти у Вишеграду

09.09.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је, након потписивања споразума којим је предвиђено отварање студијског програма туризма и хотелијерства у Вишеграду, да је данас историјски дан јер ће Вишеград коначно добити свој факултет и за годину дана имати прве студенте.

Он је истакао да је захвалан, прије свега, Влади Републике Српске, на челу са премијером Радованом Вишковићем, Олимпијском центру „Јахорина“, Универзитету Источно Сарајево и свим људима добре воље који су препознали потребу да коначно и Вишеград добије свој факултет.

„Ово је за Вишеград и Андрићград историјски дан с обзиром на то да ћемо за годину дана имати прве студенте у Вишеграду. Још једном хвала и вјерујем да је ово велики догађај за све нас“, рекао је Ђуревић новинарима након што су представници Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Андрићграда потписали споразум о сарадњи.

Представник општине Вишеград у Скупштини Андрићграда Бране Смиљић рекао је да да су напокон створени услови да у Вишеграду буде отворено одјељење Економског факултета, које је везано за туризам Вишеграда.

„Вишеград има све предиспозиције за развој туризма. Ово је прилика да сви млади који су из Вишеграда овдје стеку високо образовање“, истакао је Смиљић.

Он је изразио наду да ће, осим ове образовне установе, бити отворен још један факултет да би Вишеград прерастао у универзитетски центар.

Представници Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Андрићграда потписали су данас споразум о сарадњи, којим је предвиђено отварање студијског програма туризма и хотелијерства у Вишеграду.

Споразум су, у присуству предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, у амфитеатру Факултета у Андрићграду потписали декан Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Марко Ђого и представник државног капитала у Андрићграду Недељко Елек.

СРНА