За 300.000 КМ већи Нацрт буџета за идућу годину

19.11.2019.

Скупштина општине Вишеград усвојила је данас Нацрт буџета за идућу годину од 9.691.386 КМ, који је за 300.000 КМ или 2,5 одсто већи од овогодишњег буџета.

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да су порески приходи за четири одсто већи у односу на ребаланс овогодишњег буџета јер се процјењује да ће расти приходи по основу ПДВ-а.

„Непорески приходи су планирани у мањем повећању и ту су мање корекције у односу на овогодишњи буџет. Имамо повећање када је ријеч о материјалним трошковима који се односе на планирање трошкова спровођења локалних избора 2020. године и повећање трошкова услуга које се односе на пренос надлежности из општине на Дирекцију у вези са наплатом паркинга“, навео је Јакшић.

Он је оцијенио расправу као конструктивну, што даје наду да ће у току децембра бити сачињен приједлог буџета.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће сви буџетски корисници имати прилику да учествују у јавној расправи о усвајању буџета за наредну годину.

Он је додао да је измијењена и одлука о радном времену трговачких радњи, односно одлучено да не раде недјељом.

Одборници су упознати и о информацијама о кориштењу, узгоју и заштити шума на шумско-привредном подручју „Вишеградско“, те о водоснадбијевању становништва и стању електроенергетске мреже у Вишеграду.

СРНА