Волонтери пружили помоћ за више од 140 породица

08.05.2020.

Волонтери општине Вишеград пружили су помоћ за више од 140 лица од проглашења епидемије вируса корона, рекла је Срни секретар Црвеног крста Вишеград Славица Марковић.

Она је навела да је сервис покренула општина Вишеград, а да су у акцију помоћи, осим волонтера, били укључени и запослени у Црвеном крсту.

„Свакодневно смо одлазили у Дом здравља и преузимали рецепте, куповали лијекове и односили их на кућну адресу наших корисника, а такође смо набављали намирнице и достављали на кућну адресу“, појаснила је Марковићева.

Она је захвалила свим волонтерима и општини Вишеград на исказаној помоћи у организовању ове акције.

У исто вријеме, у Дому здравља Вишеград волонтирала су два студента Медицинског факултета у Фочи који добровољним радом помажу запосленима у Дому здравља.

Студент медицине Живко Ушћумлић рекао је да је циљ волонтерског рада да помогну особљу Дома здравља Вишеград, као и подизању свијести становника о томе како спријечити и превентивно дјеловати на појаву вируса ковид-19.

„То ми је био главни мотив – помоћи својој локалној заједници и запосленима у Дому здравља, нешто ново научити и извући поуку из свега“, навео је Ушћумлић.

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић рекла је да волонтери обучавају људе о правилном ношењу маске и рукавица, те врше тријажу улазака грађана у Дом здравља и узимају епидемиолошку анамнезу.

Сервис помоћи старијим лицима и волонтирање у вријеме епидемије вируса корона покренула је општина Вишеград.

СРНА