Владан Симић из Вишеграда попео се на највиши врх Свете Горе

31.08.2023.

Владан Симић из Вишеграда, члан Удружења ампутираца из Источног Сарајева, попео се на највиши врх Свете Горе – Атос на надморској висини од 2.033 метра.

Симић је рекао Срни да се на Атос попело девет ампутираца, од којих седам без једне ноге, један без обје ноге и један без руке.

„Ово је за мене био велики духовни подухват у којем сам, уз помоћ Бога, успио“, навео је Симић и додао да је ово други пут да иде на Свету Гору и у манастир Хиландар.

Према његовим ријечима, ходочашће на Свету Гору трајало је седам дана, од 22. до 28. августа, те су током седмодневног путовања посјетили бројне манастире у Србији и Грчкој.

У част погинулим борцима Војске Републике Српске, ампутирци из Источног Сарајева већ десету годину организују ходочашће на Свету Гору.

Подршку реализацији ходочашћа на Свету Гору пружили су Влада Републике Српске, град Источно Сарајево, општине Источна Илиџа, Пале, Трново, Вишеград, Рехабилитациони центар „Вилина Влас“ Вишеград, као и многобројни грађани и привредни субјекти са подручја Источног Сарајева, из Фоче, Калиновика и Вишеграда.

СРНА