Вишеградске одбојкашице шампионке Републике Српске

15.04.2019.

Одбојкашице „ХЕ на Дрини“ из Вишеграда постале су пети пут шампионке Републике Српске и пласирале се у Премијер лигу БиХ.

Вишеграђанке су у задњем колу првенства Српске савладале екипу „Козаре“ из Градишке резултатом 3-0 у сетовима и тако окончале шампионат без пораза.

Тренер вишеградских одбојкашица Јово Сарић рекао је да је ово била изузетна сезона за његову екипу, јер се од почетка радило веома квалитетно.

„Направљен је добар костур екипе са пар искуснијих играчица и допуњен са млађима. Најбитније утакмице смо одиграли веома озбиљно, а да нам је неко на почетку обећао да ћемо освојити лигу без пораза, не бисмо вјеровали. Када урадите нешто овако за шта се борите током цијеле сезоне, осјећате се веома испуњено“, казао је Сарић.

Капитен екипе Ивана Плећић захвалила се саиграчицама, тренерима и управи клуба на успјеху, додајући да без њихове подршке ово не би било могуће.

„Надам се да ћемо у овом саставу и у сљедећој сезони наставити добро да радимо и оправдамо улазак у највиши ранг такмичења“, навела је Плећићева.

Предсједник одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Владимир Гладанац истакао је да ће се и у сљедећој сезони трудити да екипа има несметане услове за рад, како би се створио амбијент за такмичење у Премијер лиги БиХ.

„То је једна посебна димензија, али се надам да ћемо, као и до сада, успјешно савладавати све препреке које се поставе испред нас“, нагласио је Гладанац.

Он се посебно захвалио на несебичној подршци општини Вишеград и генералном спонзору предузећу „Хидроелектране на Дрини“.