„Вишеградска стаза“ почиње 31. маја

22.05.2019.

Књижевна манифестација посвећена успомени на живот и дјело Иве Андрића „Вишеградска стаза“ почеће у петак, 31. маја.

У 10.00 часова биће положено цвијеће на Андрићев споменик, а ученици Средњошколског центра „Иво Андрић“ припремиће пригодан програм.

У оквиру манифестације, у 13.00 часова биће организовани сусрети библиотекара Републике Српске, док ће у 18.00 часова бити организоване изложбе књига Издавачке куће „Дабар“ из Добрунске Ријеке и Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Бесједу о Андрићу на свечаном отварању у Дому културе у 20.00 часова говориће професор Мило Ломпар, а у умјетничком дијелу програма учествоваће глумци Вјера Мујовић и Александар Срећковић.

Другог дана манифестације, у суботу у 11.00 часова биће промовисан роман „Невиђена Србија“ аутора Владе Арсића у Спомен-учионици Иве Андрића, док ће књижевно вече Друштва љубитеља писане ријечи бити одржано традицинално на хладњаку на Бикавцу у 17.00 часова.

У пјесничкој вечери која ће бити одржана на ћуприји на Дрини у 20.00 часова учествоваће Љубивоје Ршумовић, Миленко Јевђевић, Милица Бакрач, Слободан Јовић, Војин Остојић, Бранка Чарашић и Јелена Андрић.

Истог дана у 20.00 часова у Дому културе наступиће женски камерни хор „Бањалучанке“.

„Вишеградска стаза“ биће затворена у недјељу, 2. јуна, а програм завршног дана биће употпуњен позоришним представама, те изложбом слика.

Културна манифестација „Вишеградска стаза“ организује се 42. пут, а 27. пут у Републици Српској.

СРНА