„Вишеградска стаза“ од 27. јуна до 1. јула

30.05.2017.

Културна манифестација „Вишеградска стаза“, посвећена успомени на живот и дјело књижевника и нобеловца Иве Андрића, биће одржана од 27. јуна до 1. јула.

Првог дана „Стазе“, планирано је полагање цвијећа на Андрићев споменик уз ћуприју на Дрини, гдје ће вишеградски средњошколци извести пригодан програм под називом „Вријеме и мостови“, након чега ће бити положено цвијеће на споменик палим борцима и Андрићев споменик у Андрићграду.

Истог дана у Градској галерији Вишеград биће отворена изложба слика насталих на прошлогодишњем Међународном ликовном саборовању.

Манифестацију ће отворити српски академик и писац Душан Ковачевић.

Другог дана манифестације,  биће обиљежена крсна слава храма Светог цара Лазара и свих српских мученика у Андрићграду, након чега ће бити организовано освештање Градске куће, отварање Сајма књига у Андрићграду, те откривање споменика Мехмед-паши Соколовићу.

Трећег дана најављене су двије пјесничке вечери, код хладњака на Бикавцу и на вишеградској ћуприји. Истог дана биће одржана промоција издања Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“.

Овогодишња „Вишеградска стаза“ биће завршена 1. јула музичким концертом.