Вишеградска регата 1. јула

19.06.2017.

Туристичка манифестација „Вишеградска регата“, на којој се очекује око 300 учесника, биће одржана 1. јула, изјавила је Срни директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић.

„Циљ манифестације је промоција ријеке Дрине и природних љепота Вишеграда и околине. На овој регати окупљају се заљубљеници Дрине, рибари, љубитељи дружења и природе“, рекла је Тодоровићева.

Она је истакла да је манифестација забавног карактера, али да има и еколошки карактер, како би се указало на чињеницу да ријека Дрина не смије бити загађена и да мора бити очувана.

„Вишеграђани се на овај начин друже и промовишу ријеку Дрину и околину, а посјетиће и спомен-капелу Стари Брод, гдје су у Другом свјетском рату страдале невине српске жртве“, додала је Тодоровићева.

Она је рекла да ће бити одржана и спортска такмичења надвлачење конопца, трчање у врећама, такмичење у брзом испијању пива и такмичење у ношењу јајета у кашици.

„Очекујемо да се укључе сви власници пловила и бродова, којих је у Вишеграду све више, а надамо се да ће бити око 40 пловила и око 300 учесника“, додала је Тодоровићева.

Она је рекла да ће побједници у свим такмичењима бити награђени пехарима, а да ће учесници регате носити промотивне мајице.

Организатор манифестације је Туристичка организације Вишеград, а покровитељ општина Вишеград.

СРНА