Вишеград спремно дочекује дјецу с Косова и Метохије

08.06.2018.

У Градској кући у Андрићграду одржан је састанак чланова Организационог одбора за дочек дјеце с Косова и Метохије, на којем су договорене све појединости у вези ове централне манифестације у оквиру које ће Вишеград бити домаћин за око 950 дјеце.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић је рекао да ће ова општина бити домаћин великом броју дјеце, а њих 50 ће боравити у овом граду од 16. до 23. јуна.

Он је потврдио да је састанак успјешно протекао, те да су задовољни организацијом овог великог догађаја.

„ Приступили смо детаљно свим стварима које су неопходне да би се манифестација одржала на најбољи могући начин и да би се општина Вишеград показала као добар домаћин“, додао је Ђуревић.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов захвалио се Ђуревићу и представницима ове општине који су, како је рекао, на веома студиозан начин учествовали у реализацији овог пројекта.

„ Обухватили смо све аспекте који су потребни, како програмске, тако и безбједносне, да би бројни гости и делегације из других градова били задовољни“, рекао је Арлов.

Према његовим ријечима ова манифестација ће бити централни догађај у Републици Српској.

Подсјећамо, општина Вишеград је покровитељ централне манифестације дочека дјеце с Косова и Метохије, која долазе са 18 аутобуса у пратњи 80 просвјетних радника.

Радио Вишеград