Вишеград домаћин пролазног циља за бициклисте

31.08.2020.

Вишеград ће сутра бити домаћин пролазног циља прве етапе на овогодишњој јубиларној 60. Међународној бициклистичкој „Трци кроз Србију“, а у Вишеграду би бициклисти требали да пређу преко старог Моста Мехмед-паше Соколовића.

Организатори ове манифестације потврдили су Срни да ће караван са 150 бициклиста из 30 свјетских земаља стартовати са Јахорине и стићи на циљ на Златибор.

„Такмичари ће проћи и кроз Вишеград. Трасу и трку смо конципирали тако да само бициклисти у пратњи два званична мотора, која обезбјеђују трку, пређу преко старог моста. Оваквом акцијом представићемо цијелом свијету симбол овог краја, али и све туристичке потенцијале у Вишеграду и регији“, навели су организатори.

Они истичу да је прва етапа интересантна зато што ће учесници без заустављања прећи гранични прелаз, што говори о повезаности двије земље – Србије и Републике Српске.

Овогодишња „Трка кроз Србију“ одржава се од 1. до 3. септембра, у организацији Бициклистичког савеза Србије и Бициклистичког савеза Републике Српске.