Веслачки клуб „Једрина“ набавио опрему за „Кросфит“ тренинг

02.02.2018.

Веслачки клуб „Једрина“ из Вишеграда купио је нову опрему за вјежбање, справу за „кросфит“ тренинг која ће омогућити стицање бољих вјештина у овом спорту.
„Кросфит“ је врста тренинга који је мјешавина дизања тегова, гимнастике и кардио активности попут прескакања конопца у кратким интензивним комбинацијама које се мијењају свакодневно.

Предсједник Веслачког клуба Небојша Марковић рекао је да је опрема за „кросфит“ јединствена у БиХ и она ће побољшати квалитет живота свих чланова клуба, а послије и становника Вишеграда који буду жељели да се баве овим спортом.

Марковић је подсјетио да је овај клуб био домаћин Балканског првенства у веслању, на којем је било 450 учесника из десет држава, те истакао да би Вишеград требало да буде домаћин и 2020. године, у договору са локалним и републичким властима.

Он је похвалио сарадњу са режисером Емиром Кустурицом и захвалио за то што је омогућио да ангажују тренера из Србије, који долази сваког мјесеца.

Тренер Веслачког клуба „Једрина“ Златко Блашковић рекао је да се ова средина показала као врло плодоносна за рад са дјецом свих узраста, а нарочито у јуниорском и сениорском веслању, те нагласио да је веслање врло лијеп, али тежак спорт.

Блашковић је истакао да је циљ да овај клуб ради као једна цјелина са клубовима у Србији, те нагласио да „Једрина“ има изузетну сарадњу са Веслачким клубом „Партизан“ из Београда.

СРНА