Велики број наслова за све генерације

03.10.2023.

Народна библиотека „Иво Андрић“ у Вишеграду читаоцима нуди више од 40.000 наслова из различитих области, а располаже и великим бројем наслова за дјецу, рекла је библиотекар Ивана Мачар.

Мачарева је навела да ће библиотека у мјесецу књиге обиљежити годишњицу рођења нобеловца Андрића, те да ће на тај дан, 9. октобра, организовати промоцију збирке пјесама Снежане Ђоковић из Источног Сарајева, док ће у холу бити постављена и изложба слика академске сликарке Весне Нешковић из Вишеграда.

Она је додала да ће тог дана за све суграђане упис у Народну библиотеку бити бесплатан.

„У плану нам је и посјета Међународном сајму књига у Београду који се одржава од 21. до 29. октобра. Искористићемо прилику да видимо шта се то ново нуди у свијету књижевности како би нашим читаоцима понудили најактуелније наслове“, навела је Мачарева.

Запослени у библиотеци посјетиће сутра ученике у Основној школи „Вук Караџић“ поводом Недјеље дјетета и урадити анкету о томе шта и колико воле да читају.

„У нашу библиотеку усписани су сви ученици вишеградске основне школе и за њих је упис бесплатан. Поред редовне лектире коју узимају, све више их занимају стрипови. Ми се трудимо на све начине да их у што већем броју приближимо књизи и библиотеци како би им објаснили колико је читање важно за њихов развој“, истакла је Мачарева.

СРНА