Важно побољшати комуникацију општине и грађана

26.02.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је данас на састанку са представницима мјесних заједница да је важно побољшати комуникацију општинских власти и грађана, те да су ове јединице локалне управе први корак ка томе.

Ђуревић је напоменуо да мјесне заједнице до сада нису имале посебно учешће у раду општине и да очекује њихов већи допринос са циљем развоја ове локалне средине.

„Циљ је да комуникацију са грађанима подигнемо на виши ниво“, нагласио је Ђуревић.

Стручни сарадник за мјесне заједнице у општини Вишеград Драго Продан рекао је да је на састанку разговарано о проблемима у вези са просторијама мјесних заједница и њиховом опремању, те о начину финансирања ових једници локалне управе.

„У општини Вишеград има 14 мјесних заједница, од којих шест имају просторије које су дјелимично опремљене. У наредном периоду настојаћемо омогућити њихов рад, највјероватније, у скупштинској сали општине Вишеград, док се не обезбиједе адекватне просторије за нормално функционисање“, истакао је Продан.

Предсједник мјесне заједнице Црнча Миљан Бабић рекао је да је највећи проблем овог насеља пут који је оштећен од камиона који долазе на царински терминал.

„Успјели смо да ријешимо тај проблем у вези са уласком камиона у царински терминал, захваљујући начелнику Ђуревићу. Представили смо још неколико проблема са којима се сусрећемо и надамо се да ће бити ускоро ријешени“, навео је Бабић.

СРНА