Васић: Борачка организација треба да буде кровна

19.03.2018.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић рекао је да Борачка организација Републике Српске треба да буде кровна организација Српске, а не друге асоцијације које се формирају у посљедње вријеме.

Васић је, након данашње ванредне сједнице Координационог одбора Борачке организације „Стара Херцеговина“, која је одржана у Вишеграду, истакао да је потребно на нивоу регије формирати одборе који ће представљати Борачку организацију Републике Српске.

Он је истакао да ће чланови општинске Борачке организације настојати да у сарадњи са начелником општине, те у сарадњи са привредницима ове локалне заједнице помажу борачке категорије.

„Запослили смо велики број породица погинулих бораца, стамбено збринули, те многим демобилисаним борцима који не раде пружамо помоћ“, додао је Васић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Вишеград једна од три општине у Републици Српској по висини издвајања из буџета за борачке категорије, те додао да ће та пракса бити настављена.

„На планини Озрен присуствовали смо парастосу најмлађем војнику Републике Српске Споменку Гостићу, а Вишеград је једина општина која је по њему дала назив улице и прва општина у Републици Српској која је једној од улица дала назив `Девети јануар`. То говори колико општинска власт цијени шта се дешавало деведесетих година, као и колико цијени борце који су бранили Републику Српску“, рекао је Ђуревић.

СРНА