Усвојене одлуке о административним таксама

12.08.2022.

Одборници Скупштине општине Вишеград након дводневног засједања усвојили су 40 тачака дневног реда, међу којима и Приједлог одлуке о општинским административним таксама.

Донесена нова одлука се односи на измјене и допуне одлуке о административним таксама, којом је по основу Закона усаглашено да се такса не плаћа за захтјеве, молбе, приједлоге и пријаве, потом изводе увјерења и потврде, односно изводе из матичних књига – држављанства, умрлих или родни листови.

Одлуком је обухваћена и тарифа за престанак обављања дјелатности приватних предузетника.

На локалном парламенту размотрена је и информација о извршењу буџета за прво тромјесечје текуће године.

Одборници су усвојили и Приједлог одлуке о усвајању визије развоја мјесних заједница општине Вишеград.

Шеф клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да је након дводневног засједања било много добрих тачака које су усвојене, те посебно издвојио тачку која се односи на Андрићград, којом ће бити омогућено даље улагање Владе Републике Српске на основу споразума о сарадњи и припајању Андрићграда Олимпијском центру Јахорина.

„То је предуслов да би се наша регија ставила између Златибора и Јахорине, што сви грађани и прижељкују“, нагласио је Андрић.

Он је као значајан издвојио и усвојени споразум о заједничком организовању популарног Ћире, који ће омогућити поновно успостављање вожње возом.

Шеф клуба одборника СДС-а Ђорђе Тешовић рекао је да је донесено низ одлука и закључака, а једна од њих је да Скупштина општине подржава писмо намјере које садржи иницијативу за инвестициона улагања у Вишеград, који се односи на завршетак изградње хотела у Андрићграду, прављене марине за чамце, наставак изградње аква-парка, отвореног базена, те активирање Бикавца у туристичку понуду Вишеграда.

„Сматрамо да ће се овим активностима проширити туристичка понуда Вишеграда“, истакао је Тешовић.

СРНА