Усвојена Одлука о држању домаћих животиња и кућних љубимаца

30.01.2018.

Скупштина општине Вишеград усвојила је данас одлуку о држању домаћих животиња и кућних љубимаца.
Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да су одлуком прецизно дефинисане улице у којима се не могу узгајати домаће животиње, а забрана се односи на најужи центар града, односно насеља која се састоје од стамбено-пословних зграда.

Према његовим ријечима, животиње се могу држати у осталим насељима под одређеним условима.

Ђукановић је упозорио да ће грађани који се не буду придржавали одлуке бити санкционисани, а контролу ће вршити Комунална полиција, те по потреби и друге инспекције.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да та општина постаје препознатљива туристичка дестинација, што је и подстакло на доношење одлуке о уређењу области која се односи на држање домаћих животиња и кућних љубимаца.

„Грађани су имали прилику да дају сугестије и учествују у доношењу ове одлуке. На крају смо мишљења грађана уврстили у овакав приједлог и изнијели пред одборнике“, навео је Ђуревић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Билал Мемишевић рекао је да је приједлог одлуке о држању домаћих животиња за сваку похвалу.

„Од данас, захваљујући одлуци коју смо усвојили, можемо рећи да смо град“, истакао је Мемишевић.

И шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић сматра да је добро то што је усвојена одлука о држању домаћих животиња и кућних љубимаца због тога што уводи у ред у ову област, као и због општег уређења града и туризма, а и због безбједности, будући да је дефинисан и начин чувања кућних љубимаца.

СРНА