Усвојен план рада начелника и општинске управе за 2019. годину

15.04.2019.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су на данашњој сједници план рада начелника и општинске управе за 2019. годину, извјештаје о раду јавних установа и предузећа за 2018. годину, као и финансијски план за 2019. годину Дирекције за изградњу и развој.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је планирана реализација 55 пројеката.

Он је навео да је у току завршетак неопходне пројектне документације за реализацију водовода Прелово-Клашник, те да је урађен и пројекат за канализацију у насељу Околишта.

„То су капитални пројекти за које смо добили подршку Владе Републике Српске. Почетак изградње дјечијег игралишта, помоћног терена, реконструкција Градске дворане, нова улагања у основну и средњу школу, у обданиште, нова улагања у водоводну и канализациону мрежу у свим дијеловима града“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да се приводи крају и процедура завршетка пројекта главног цјевовода од Добруна до Вишеграда, јер су те цијеви застарјеле и штетне по здравље становника, те да сву енергију усмјеравају да што прије дође до реализације тог пројекта.

Ђуревић је похвалио рад новинара Радио Вишеграда, као и све директоре јавних установа и предузећа и њихове запослене.

Одборник Снежана Ђуровић оцијенила је годишњи план начелника веома добар, да су циљеви добро зацртани и да се захваљујући Стратегији развоја општине Вишеград, сада могу реализовати одређени пројекти и наставити са развојом општине Вишеград.

„Похвалила бих Радио Вишеград и Андрићев конак који послују позитивно, као и бању Вилина Влас, чији се директори и менаџери максимално труде да позитивно послују“, додала је Ђуровићева.

Одборник Дејан Савић рекао је да је план рада начелника и општинских одјељења свеобухватан план који је додатно усмјерен Стратегијом развоја општине Вишеград.

„Он нам је дао смјернице за наредних 10 година и уколико се уложи заједнички напор свих нас у локалној заједници на челу са општином Вишеград, успјећемо да реализујемо зацртане циљеве“, додао је Савић.

СРНА