Усвојен план капиталних улагања

09.04.2019.

Скупштина општине /СО/ Вишеград усвојила је план капиталих улагања за чију реализацију је у овогодишњем буџету предвиђено 1.300.000 КМ.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да је за асфалтирање путева планирано 155.000 КМ, а 75.000 КМ за изградњу јавне расвјете.

Он је навео да је овим планом предвиђена и изградња водовода и канализације у више насеља, као и изградња зграде за младе брачне парове.

Шеф клуба одборника СНСД-а у вишеградској СО Дарко Андрић рекао је да план капиталних улагања за 2019. годину подразумијева и реконструкцију главне улице, изградњу водовода у Прелову, изградњу канализација у Гарчи, Вучинама, Гоњем Шегању, уређење Осојничког потока, асфалтирање локалних и некатегорисаних путева, набавку контејнера, санацију моста.

„Усвојена је и одлука о давању у закуп и откупу шест станова породица борачких категорија на основу Уредбе о стамбеном збрињавању тих категорија. Дато им је право да откупе или закупе станове“, навео је Андрић.

Предсједник СО Вишеград Билал Мемишевић рекао је да су на сједници разматрани и планови рада јавних предузећа чији је оснивач општина.

„Имајући у виду да та предузећа запошљавају највећи дио становника општине Вишеград врло је битно да су ти планови обимни и да намјеравају реализовати што више радних мјеста“, истакао је Мемишевић.

СРНА