Усвојен Нацрт ребаланса буџета од 10.237.730 КМ

01.07.2020.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су Нацрт ребаланса буџета општине за ову годину у износу од 10.237.730 КМ, којим је предвиђено да се буџетски оквир увећа за око 370.000 КМ.
Начелник општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да су Нацртом у буџет укључена средства која је општина Вишеград добила кредитом у 2019. години, а која су неутрошена.

„На тај начин је обезбијеђен континуитет инвестиционих активности у даљем периоду“, истакао је Јакшић.

Он је рекао да је у ребаланс урачунато смањење прихода, прије свега по основу ПДВ-а, за око 350.000 КМ, изазвано економским поремећајима усљед пандемије вируса корона, а због лоших хидролошких прилика умањена је и концесиона накнада за око 780.000 КМ.

„Ова ситуација се одразила и на одређене издатке општинске управе, а прије свега на грантове“, навео је Јакшић и нагласио да су инвестиције остале на планираном нивоу.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су неке ставке у буџету општине морале да буду кориговане због ситуације у вези са пандемијом вируса корона.

„Све корекције буџета смо урадили у сарадњи са корисницима буџетских средстава“, навео је Ђуревић.

Он је рекао да су усвојени и извјештаји свих предузећа и установа за протеклу годину.

„Могу да кажем да су сви добро радили и остварили добре резултате и вјерујем да ће упркос свих проблемима које имамо и на крају ове године наставити у том правцу“, закључио је Ђуревић.

СРНА