Усвојен нацрт другог ребаланса буџета

17.10.2023.

Одборници Скупштине општине /СО/ Вишеград усвојили су данас нацрт другог ребаланса буџета у износу 12.431.179 КМ.

Начелник Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да је ребалансом предвиђено да се постојећи буџетски оквир увећа за 205.000 КМ, односно 1,68 одсто у односу на првобитно усвојени ребаланс.

„Овим ребалансом, у суштини, искориштена је боља хидролошка ситуација и већи прилив од концесионих накнада, па је на основу тих прихода извршено и увећање одређених расходовних ставки. Овим ребалансом практично је дуплиран износ субвенција за подстицај пољопривреде, а извршене су и корекције расхода за које је процијењено да ће бити већа потреба до краја текуће године“, рекао је Јакшић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је задовољан да, у односу на ранији период, сједнице СО трају краће и ради се конкретније и ефикасније.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да је, уз све опречне ставове, уз подршку Ђуревића скупштинска већина урадила добру ствар на снажењу сваког сегмента живота града.

„Расправљали смо данас о раду обданишта `Невен`, Средњошколског центра `Иво Андрић`, као и о безбједности у саобраћају и стању криминалитета на подручју наше општине и сви скупа смо своје умијеће и знање усмјерили на рјешавање проблема у нашем граду“, рекао је Баранац.

На 20. редовном засједању локалног парламента одборници су именовали директоре Привредног друштва „Андрићев конак“ Александра Гавриловића и Јавне установе Рехабилитациони центар „Вилина влас“ Радојка Сташевића, који су до сада били вршиоци дужности директора.

СРНА