Ускоро завршетак радова на парохијском конаку

25.12.2017.

Митрополија дабробосанска одлучила је да у наредном периоду уложи средства у завршетак радова на парохијском конаку у порти Храма Зачећа Светог Јована у Вишеградској бањи, рекао је Срни свештеник Драган Вукотић.

„Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, који је посјетио све црквене општине и парохије Митрополије дабробосанске, одлучио је да буду настављени радови на објекту парохијског конака“, навео је свештеник Вукотић.

Он је додао да је урађен нови пројекат и да неће бити прошириване димензије већ озиданог објекта.

„Капацитет сале је 120 мјеста за сједење са кухињом, те канцеларијом и свим што је потребно за парохијске и друге вјерске обреде. Једини додатак на конаку биће тераса површине 287 квадрата која ће бити дограђена уз постојећи објекат. На горњем спрату налазиће се два апартмана и шест једнокреветних и двокреветних соба“, рекао је Вукотић.

Он је навео да ће радови почети наредне грађевинске сезоне и да је планирано да објекат буде стављен у функцију у наредне двије године.

„Предвиђени су и уређење околине, равнање терена, изградња дренаже Вишеградске бање на цијелој површини, те изградња дјечијег игралишта“, рекао је Вукотић.

СРНА