Ускоро изградња 40 социјалних станова у Вишеграду

21.06.2018.


У општини Вишеград од 1. јула почиње реализација пројекта изградње стамбене зграде за социјалне категорије становништва, договорено је данас на састанку представника ове општине са представницима Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске, представницима надзора, Републичком дирекцијом за обнову и развој из Бања Луке, као и са извођачем радова, фирмом „ Јокић“ д.о.о. из Зворника.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено- комуналне послове општине Вишеград Александар Ђукановић рекао је да је овим пројектом планирана изградња 40 станова, те истакао да право на смјештај имају прије свега лица из колективних и алтернативних смјештаја.

„ Рeализацијом пројекта изградње стамбене зграде за социјалне категорије становништва, који се спроводи уз помоћ Министарства за избјегла и расељена лица Српске, биће затворен дио колективног центра који се налази у насељу Незуци“, нагласио је Ђукановић.

Он је овом приликом потврдио да је општина Вишеград обезбиједила земљиште, платила накнаду за градско грађевинско земљиште, накнаду за ренту, те израдила сву потребну техничку и пројектну документацију.

„ У току наредне седмице договорено је да се припреми градилиште, које смо обишли након састанка“, казао је Ђукановић, те навео да је локација за изградњу ове стамбене зграде одређена у насељу Калате.

Изградњу овог објекта финансира Министарство за избјегла и расељена лица Републике Српске и општина Вишеград, у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине и Фондом за повратак БиХ.

Радио Вишеград