Уручено 10 постхумних одликовања породицама погинулих бораца

22.11.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уручио је данас, у име предсједника Републике Српске, десет постхумних одликовања породицама погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја ове локалне заједнице.

Ђуревић је нагласио да не смију бити заборављени који су стварали Републику Српску јер су за слободу свих дали оно што је највредније, а то је живот.

„Наша дужност је да сваке године организујемо пријеме за породице погинулих бораца, али и да уручимо заслужена одликовања“, истакао је Ђуревић.

Предсједник Скупштине општинске Борачке организације Александар Савић рекао је да је ово прилика за исказивање поштовања и захвалности свим борцима који су животе дали за Републику Српску и изразио наду да ће у наредном периоду све породице погинулих бораца из цијеле Српске добити заслужена одликовања.

У протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату Милијан Ћећез изгубио је три члана породице, а данас је захвалио свима који су учествовали у реализацији идеје о одликовању бораца.

„Данас је велики дан за наше породице јер смо овим одликовањем добили признање за све оно што је дато за стварање Републике Српске“, истакао је Ћећез.

Одлуку о постхумном одликовању бораца Војске Републике Српске донијела је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић у претходном мандату.

У периоду од 2012. године до данас, на иницијативу Борачке организације Републике Српске и Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, одликовано је око 2.145 погинулих бораца Војске Републике Српске.

СРНА