Уручени пакетићи дјеци ратних војних инвалида

12.01.2018.

Представници Борачке организације Вишеград данас су, поводом православне Нове године, уручили пакетиће дјеци ратних војних инвалида.
Предсједник Предсједништва Борачке огранизације Вишеград Милисав Васић рекао је да је новогодишње пакетиће добило 21 дијете животне доби до 12 година.

„Сарадња са општином Вишеград је добра. Буџет наше организације је рационално трошен као вид помоћи борцима који не раде, односно за лијечење породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. Осим тога, помажемо и онима којима је то потребно“, истакао је Васић.

Ратни војни инвалид Мирослав Вуковић рекао је да општинска Борачка организација дјеци ратних војних инвалида традиционално додјељује пакетиће за православну Нову годину те да то треба наставити.

„То је знак пажње и доказ да Борачка организација води рачуна о ратним војним инвалидима. Статус ратних војних инвалида у Републици Српској је тежак због тога што они имају ниска примања“, истакао је Вуковић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ова општина међу водећим у Републици Српској које су познате по томе да из буџета издвају највише средстава за борачке категорије.

„Са Борачком организацијом имамо веома добру сарадњу и један од таквих примјера је данашња додјела пакетића породицама ратних војних инвалида. Наредних година ћемо наставити ову традицију, јер дјеца су оно чему треба посветити највише пажње“, истакао је Ђуревић.

Глумци драмског студија „Просвјета“ данас су за малишане извели представу „Зимска бајка“, а Јелена Сарић је рецитовала стихове „Пркосне песме“ Добрице Ерића.

СРНА