Уручена помоћ удружењу „Четири и више“

04.08.2017.

Удружењу породица „Четири и више“ из Вишеграда данас је уручена донација у виду намјештаја за канцеларију, коју су заједнички реализовали начелник општине Младен Ђуревић и један број одборника.

Предсједник овог удружења Благоје Андрић захвалио је начелнику на иницијативи да добију општинске просторије и намјештај за рад.

„Надам се да ћемо наш рад унаприједити. Удружење се селило више пута, а састанке смо одржавали у просторијама средње школе“, истакао је Андрић.

Он је додао да Предсједништво Удружења сада има одличне услове, те да ће се у просторијама окупљати и донисити одлуке које су битне за друштво.

„Удружење броји 60 породица, од којих у 15 нико није запослен. Финансирамо се из буџета општине. Помажемо наше чланове за Божић, Васкрс и у септембру помажемо припрему ученика за полазак у школу“, рекао је Андрић.

Одборник Лазо Чаркић рекао је да је идеја потекла од начелника општине.

„Када смо обезбиједили просторије, договорили смо и донацију да би Удружењу омогућили услове за рад. Дио одборника се одазвао и заједно са стручним тимом начелника општине реализована је идеја. Набавили смо сто и столице које ће им служити за одржавање састанака“, додао је Чаркић.

Он је истакао да је ово удружење приоритет за локалну заједницу, да планирају још више да помажу и да треба дати предност наталитету.

СРНА