Уклонити стијену ради проширења пута

31.03.2022.

Чланови локалног Савјета за безбједност саобраћаја у Вишеграду упутиће допис Министарству саобраћаја и веза Републике Српске и „Путевима Српске“ за уклањање стијене у насељима Незуци и Добрун ради проширења дионице пута и веће безбједности учесника у саобраћају, договорено је на састанку у општини.

Чланови су договорили и упућивање иницијативе Скупштини општине Вишеград за повећање средстава за обнављање саобраћајне сигнализације и за јавну расвјету, а посебан акценат стављен је на зоне у близини школа, гдје ће Савјет упутити захтјев Министарству за постављање савремених успоривача брзине на неколико локација у граду.

На састанку је разматрано идејно рјешење за раскрсницу у Улици Ужичког корпуса, како би се и двије споредне улице прогласиле једносмјерним.

Један од приједлога био је и да се додатно освијетле пјешачки прелази, исцртају паркинг-мјеста у Улици Браће Југовића, те да се постави уочљив знак забране саобраћаја од 17.00 часова на почетку главне улице и да се издају пропуснице за станаре који живе у Улици краља Петра Првог и споредних улица да би могли доћи до својих паркинг-мјеста послије 17.00 часова.

Потпредсједник Савјета Владимир Гладанац рекао је новинарима након састанка да се за паркинг разматра неколико могућности, јер ван туристичке сезоне паркинг-мјеста има довољно, док током те сезоне постоји проблем.

Према његовим ријечима, у наредном периоду ће бити рјешаван проблем јавне расвјете раскрсница које нису довољно освијетљене уз помоћ општине и Министарсва саобраћаја и веза.

Састанку Савјета присуствовали су представници општине, основне и средње школе, јавних установа и предузећа, полицијске станице, ауто-мото савеза и Министарства саобраћја и веза Републике Српске.

СРНА