Ученици школске клупе замијенили радним мјестом

18.10.2019.

Десет вишеградских средњошколаца данас је, умјесто у школским клупама, у општинским одјељењима и предузећима у Вишеграду, у оквиру пројекта „Социјални дан“ Асоцијације средњошколаца у БиХ.
Предсједник локалног тима Асоцијације Јована Вујичић рекла је да је општина Вишеград подржала ову активност и омогућила пет радних мјеста за „Социјални дан“.

„Средњошколцима су ментори начелници општинских одјељења. Имамо прилику да се упознамо о раду Општинске управе“, навела је Вујичићева и додала да је њено радно мјесто у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности.

Она је нагласила да ће сва средства прикупљена у овој активности ићи у фонд Асоцијације и бити искориштена за финансирање државних и локалних пројеката.

„Средњошколци су и овај пут доказали да нису пасивни, да су спремни за рад и нова сазнања. Општина и мањи локални предузетници су доказали да подржавају младе и њихове пројекте и иницијативе“, истакла је Вујичићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина на различите начине подржава младе.

„Драго нам је да имају нове идеје, да су активни и да на овај начин доприносе својој локалној заједници“, истакао је Ђуревић.

СРНА