Ученици подручних школа у посјети обданишту „Невен“

26.05.2017.

Ученици и професори разредне наставе подручних одјељења Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду посјетили су данас Јавну установу за образовање и васпитање „Невен“ у овом граду и извели пригодан културни програм.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић подсјетила је да ова установа у складу са годишњим програмом рада има велики број активности које су већ постале традиционалне, а циљ је квалитетно дружење дјеце у духу едукације и забаве.

Педагог Основне школе „Вук Караџић“ Тања Новаковић рекла је да су ученици подручних одјељења из Добруна, Новог Горажда, Прелова и Међеђе извели представу за полазнике обданишта, а након тога су посјетили Дом културе и спомен-учионицу Иве Андрића.

„Данашње дружење малишана организовано је поводом Дана школе и Међународног дана различитости култура“, додала је Новаковићева.

Учитељица подручног одјељења у Добруну Мирјана Александровић истакла је да је данашња посјета наставак традиционалне сарадње у оквиру које је организована посјета ученика биоскопу у Андрићграду.

Подручна одјељења Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду похађа око 50 ученика.

СРНА