У Вишеграду припреме за отварање центра за обуку спасилаца на води и под водом

18.07.2020.

У Вишеграду су у току припреме за отварање центра за обуку спасилаца на води и под водом, рекао је Срни директор Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић.

„У Сасама, на објекту `Вода Српске` који тренутно користи и Веслачки савез Републике Српске, намјеравамо да направимо центар за обуку спасилаца на води и под водом, како би у наредном периоду била спроведена обука припадника Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске и Цивилне заштите Српске“, истакао је Новитовић.

Новитовић је нагласио да је ријеч о двије врсте обуке, од којих се једна односи на подводно деминирање, а друга на спасавање на води и под водом на мирним водама.

„Довезли смо контејнере, а уређење простора ћемо радити наредне седмице. Надоградња постојећег објекта планирана је да крене до краја текућег мјесеца“, навео је Новитовић.

Он је напоменуо да је деминиран и приступни пут према Старом Броду, који ће омогућити радницима предузећа „Романијапутеви“ да наставе планиране активности, те да Републичка управа цивилне заштите, упркос тренутној ситуацији, има редовне планове које спроводи у општини Вишеград.

СРНА