У Вишеграду представљен пројекат додјеле бесповратних средстава

05.03.2020.

Представник Развојне агенције Републике Српске Марко Какућа представио је данас у Вишеграду програм „Челенџ ту чејнџ“ додјеле бесповратних средстава привредним субјектима који имају иновативне идеје и профитно су оријентисани.
Какућа је рекао да је позив отворен за све јединице локалне самоуправе и све регистроване пословне субјекте из БиХ.

Он је појаснио да за средства до 20.000 КМ могу да се кандидују регистровани пословни субјекти који дјелатност обављају најмање шест мјесеци, а привредници који регистровану дјелатност обављају дуже од 24 мјесеца могу се кандидовати за грант до 60.000 КМ.

Какућа је напоменуо да је потребно обезбиједити минимално учешће апликанта од 50 одсто и додао да су пријаве бесплатне и у електронској форми.

Он је истакао да је до сада у фази реализације било 110 пројеката, за које је из „Челенџ“ фонда усмјерено укупно око пет милиона КМ, а за 38 пројеката који су у фази уговарања око 1.600.000 КМ.

Пројекат реализују Развојна агенција Републике Српске и Сарајевска регионална развојна агенција, а финансира Влада Шведске посредством своје Развојне агенције за међународни развој и Амбасаде у БиХ.

СРНА