У току изградња канализационих мрежа

30.07.2020.

У општини Вишеград у току је низ пројеката на изградњи канализационих мрежа у насељима Доње Шегање, Околишта, Гарча, Вучине, као и изградња оборинске канализације у насељу Главица.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбен-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да се тренутно ради један крак канализационе мреже у насељу Доње Шегање и да су у току припреме за увођење извођача радова за други крак у овом насељу.

„Овом реализацијом пројекта ријешиће се канализациона мрежа на цијелој лијевој страни ријеке Рзав која обухвата насеља Горње и Доње Шегање. За овај пројекат општина Вишеград издвојила је око 100.000 КМ“, истакао је Ђукановић.

Он је напоменуо да су у току завршни радови на изградњи канализационе мреже у насељу Околишта, за коју је средства у износу од 350.000 КМ обезбиједила Влада Републике Српске.

„У току је поступак јавне набавке за насеље Гарча за дио који је остао недовршен, као и за додатне канализационе мреже у насељу Вучине“, рекао је Ђукановић.

Он је навео да је у насељу Главица у току изградња оборинске канализације за шта је издвојено око 25.000 КМ, чиме ће доћи до постављања цијеви и проширења пута у том насељу, како би се побољшала путна комуникација.

СРНА