У суботу ватрогасци одају почаст доктору Лазићу

16.04.2020.

Припадници вишеградске Територијалне ватрогасне јединице ће у суботу, 18. априла, на 30 секунди укључити сирене свих ватрогасних возила и тако одати посљедњи поздрав и почаст недавно преминулом ратном хирургу Миодрагу Лазићу, рекао је Срни руководилац ове јединице Жељко Милошевић.

„Сирене ће бити укључене у 14.00 часова“, најавио је Милошевић.

Милошевић је рекао да су се на овај начин почасти одлучили јер је и њихова професија везана за спасавање људских живота.

Он је подсјетио да су поједине институције, као и градови и општине у Републици Српској ових дана одали почаст преминулом хирургу Миодрагу Лазићу, који је у Нишу изгубио битку са вирусом корона.

Чувени српски хирург Миодраг Лазић /65/ је током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској.

За оно што је учинио као ратни хирург-добровољац током деведесетих Лазића је Орденом Светог Саве одликовао тадашњи српски патријарх Павле.

Као хирург је учествовао у пробоју коридора у јуну 1992. године, радио је у ратној болници „Коран“ на Палама, један је од оснивача ратне болнице „Жица“ у Блажују на првој линији фронта код Сарајева гдје је током 40 мјесеци, као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева, обавио више од 3.500 операција.

СРНА