У прошлој години повећан број незгода

22.02.2018.

Број саобраћајних незгода на подручју у надлежности Полицијске станице Вишеград повећан је у прошлој години, и за шест одсто је већи у односу на исти период 2016. године.

Замјеник командира Полицијске станице Вишеград Војо Крунић рекао је на састанку за безбједност саобраћаја ове општине да је у 2017. години забиљежено 56 саобраћајних незгода, док је претходне године тај број износио 53.

„Број саобраћајних незгода са тешким повредама смањен је прошле године за 50 одсто, саобраћајних незгода са лакшим повредама за 73 одсто, а број повријеђених лица смањен је за 52 одсто“, навео је Крунић.

Он је истакао да је охрабрујућа чињеница да у овој години нема пријављених саобраћајних незгода, те апеловао да возачи посебну пажњу обрате на путном правцу Добрун-Вардиште, у мјесту Оплаве, гдје је забиљежен већи број незгода.

„Најчешћи узроци саобраћајних незгода су неприлагођена брзина, не држање одстојање и управљање возилом под утицајем алкохола“, нагласио је Крунић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, учествује у два пројекта са циљем побољшања безбједности саобраћаја.

„Један пројекат односи се на саобраћајну сигнализацију у урбаној зони града, а други се односи на успориваче брзине у улици Друге подрињске бригаде и лежеће полицајце у улици Козачка“, навео је Ђуревић.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду Момир Радојчић истакао је да ће ова школа у сарадњи са Ауто-мото савезом Вишеград покренути школску патролу, са циљем праћења кретања ученика изван школског дворишта.

Чланови савјета за безбједност разматрали су могућност трајнијег исцртавања хоризонталне сигнализације, као и могућност попуњавања мрежастих пукотина по асфалту.

СРНА