У ОШ „Вук Караџић“ 71 првачић

21.08.2020.

Први разред у Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду у предстојећој школској години похађаће 71 првачић, рекао је Срни директор ове школе Момир Радојчић.

Он је истакао је у овој школи све спремно за почетак нове школске године, за више од 700 ученика, додавши да се тренутно ради на уређењу школске зграде и дворишта, а редовно се врши и дезинфекција школског простора.

„Пратимо упутства Института за јавно здравство Републике Српске и уколико не дође до неких промјена, надамо се да ћемо сви с радошћу дочекати 1. септембар и школско звоно“, рекао је Радојчић.

Он је напоменуо да је Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда, те за ученике који су треће и наредно дијете у породици.

„За прве и друге разреде очекујемо да уџбеници стигну, а за остале категорије су достављени и вршимо њихову дистрибуцију“, рекао је Радојчић.

Он је додао и да ће 30 комплета уџбеника обезбиједити Центар за социјални рад уз помоћ општине Вишеград, који ће бити подијељени ученицима корисницима помоћи овог центра, као и ученицима са посебним потребама.

СРНА