У ОШ „Вук Караџић“ 68 првачића

28.08.2023.

Први разред у Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду у предстојећој школској години похађаће 68 првачића, рекао је Срни директор ове школе Момир Радојчић.

„У централну школу уписана су 62 првачића, пет у подручну школу Копачи и један ђак првак у подручно одјељење Поткозара. Све је спремно за почетак нове школске године, за више од 600 ученика“, истакао је Радојчић.

Он је напоменуо да је Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило бесплатне уџбенике за ученике од првог до четвртог разреда, те за ученике који су треће и наредно дијете у породици.

Из Основне школе „Вук Караџић“ обабјестили су ученике о распореду рада првог дана нове школске године кoja почиње у петак 1. септембра.

Пети, шести, седми, осми и девети разреди као и ученици са потешкоћама у развоју потребно је да у школу дођу у 8.00 часова.

Полазак у школу за ђаке другог, трећег и четвртог разреда је у 10.00 сати. Свечани пријем за првачиће је у 12.00 часова, када ће бити одржана приредба у фискултурној сали, потврђено је из ове образовне установе.