У недјељу обиљежавање Дана Вишеградске бригаде

14.05.2019.

Полагањем вијенаца код Споменика браниоцима Републике Српске и прислуживањем свијећа на Српском војничком гробљу на Мегдану у Вишеграду ће у недјељу, 19. маја, бити обиљежено 27 година од формирања Вишеградске бригаде Војске Српске.

Предсједник општинске Борачке организације Александар Савић рекао је да је ово обиљежавање веома значајно за Вишеград и регију, јер је Вишеградска бригада била препознатљива, не само у овој општини, него и у цијелој Републици Српској.

„Одаћемо почаст свима који су дали животе за одбрану Републике Српске. Вишеградска војска била је на многим ратиштима – од Дрвара, Гламоча, Хан Пијеска, Горажда, Рогатице“, нагласио је Савић.

Он је позвао све припаднике ове бригаде да присуствују обиљежавању и да размијене мишљења о проблемима са којима се суочавају, како би се нашао начин за њихово ријешавање.

Савић каже да у Вишеградску бригаду спадају и сви официри, подофицири, војници и лица запослена у Војсци Републике Српске која су дошла са других простора БиХ и нашли уточиште у Вишеграду.

Вишеградска бригада Војске Републике Српске формирана је 19. маја 1992. године и имала је укупно 1.500 бораца, од којих је 144 дало животе за одбрану Српске.

СРНА