У недељу молитвена литија подршке вјерницима у Црној Гори

07.02.2020.

Молитвена литија подршке вјерницима Српске православне цркве у Црној Гори биће одржана у недјељу, 9. фебруара, од манастира Добрун до Храма Светог цара Лазара у Андрићграду.

Из Црквене општине Вишеград позивају све људе да буду дио молитвене подршке вјерницима у Црној Гори у остваривању основних вјерских права и слобода.

Полазак је испред манастира Добрун у 12.00 часова, а скуп је од 15.00 до 16.00 часова у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду, гдје ће бити служен молебан.

Организатори молитвене литије су свештенство и монаштво парохија вишеградских, а обезбијеђен је и превоз са Трга палих бораца у 11.00 часова.

У Црној Гори је крајем децембра прошле године усвојен Закон о слободи вјероисповијести којим је предвиђено да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

СРНА