У Горњодринској регији саобраћа се без застоја

30.11.2021.

Сви регионални и магистрални путеви на подручју Горњодринске регије су проходни и возила саобраћају без застоја, потврђено је из вишеградске Радне јединице предузећа „Романијапутеви“.

„Сви путни правци које одржава Радна јединица Вишеград, укључујући дионице Саставци-Устипрача-Вишеград, Вардиште, Устипрача-Бродар-Рудо, Добрун-Увац-Рудо, Борике-Сјемећ, Вишеград-Прелово, те локални пут Устипрача-Међурјечје–Милијено, проходни су. Извршено је посипање и чишћење“, рекао је Миро Васиљевић из Радне јединице Вишеград.

Он је напоменуо да је у вишим предјелима висина сњежног покривача од 10 центиметара на Бијелом Брду до 30 центиметара на Сјемећу.

Васиљевић је рекао да постоји опасност од одрона на дијеловима магистралног пута Рогатица-Устипрача-Вишеград-Вардиште и на регионалном путу Бродар-Рудо.

Због мокрог коловоза и снијега, возачима се препоручује опрезна вожња, те да прилагоде условима на путу.

Предузеће „Романијапутеви“ надлежно је за одржавање и чишћење регионалних и магистралних путева на подручју Сарајевско-романијске и Горњодринске регије, затим подручје од Новог Горажда до Чајнича и пут Рогатица–Вишеград.

СРНА