У четвртак братимљење ОШ „Вук Караџић“ из Вишеграда и Звечана

01.11.2019.

Основне школе „Вук Караџић“ из Звечана и Вишеграда потписаће Повељу о братимљењу у четвртак, 7. новембра, потврдио је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
Повеља ће бити потписана у Звечану, на иницијативу Одбора, а поводом 70 година рада те школе на Космету и дана рођења Вука Караџића.

Он је навео да ће протокол о сарадњи потписати директор школе у Звечану Слађана Фићовић и предсједник школског одбора вишеградске школе Ивана Јовичић.

Арлов је подсјетио да су се општине Звечан и Вишеград побратимиле прошле године, те додао да ће потписивање Повеље о братимљењу школа још више ојачати сарадњу двије локалне заједнице.

„Ово је велика морална помоћ српском народу на Косову и Метохији“, истакао је Арлов.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ из Вишеграда Момир Радојчић рекао је Срни да се радује потписивању Повеље о братимљењу ове двије школе, које ће још више ојачати пријатељство ученика и наставника.

Он је додао да из оправданих разлога није у могућности да присуствује овом потписивању, али да ће представници школе бити присутни.

„Кроз пројекат `Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске` упознали смо дјецу и наставнике и радује нас још јача и чвршћа веза ове двије школе“, истакао је Радојчић.

Општина Звечан до сада се братимила са Билећом, Гацком, Челинцом и Вишеградом, а 21. новембра планирано је братимљење и са општином Језеро.

СРНА