Током априла акција чишћења општине

29.03.2019.

У Вишеграду ће током априла бити организована акција чишћења и уређења општине „Април, мјесец чистоће“, чији је циљ да буде уклоњена што већа количина смећа ради очувања животне средине и здравља људи, али и предстојеће туристичке сезоне, рекла је Срни начелник Одјељења за инспекцијске послове општине Милица Станчић.

Станчићева је навела да се и ове године организује акција чишћења општине, улица, паркова и насеља, у коју ће бити укључено више јавних установа и организација у односу на претходне године.

Она је истакла да је важно да смеће буде уклоњено са улица, тргова и шеталишта, те одложено на депонију, што би допринијело љепшем изгледу општине и очувању околине.

Према њеним ријечима, потребно је да сви буду мотивисани да очисте општину, не само ужи центар који је најчистији, већ и све дијелове и путне правце до Вишеграда.

„Чињеница је да сваке године све већи број туриста долази у Вишеград, па је веома важно да нас ти људи запамте у бољем свјетлу“, рекла је Станчићева.

Она је додала да ће бити чишћени и путни правци: Вишеград-Вардиште, Незуци-Устипрача, Хан Брдо-Горња Лијеска и пут од Новог моста до Саса.

Станчићева је рекла да ће активности на чишћењу општине бити реализоване у координацији са предузећем „Комуналац“, које ће сав прикупљени отпад одвозити на градску депонију.

„У наредном мјесецу ће Комунална полиција вршити контролу несавјесног одлагања отпада на подручју општине, па се моле сви грађани да отпад одлажу на мјестима превиђеним за то“, поручила је Станчићева.

СРНА