Тимови обилазе подручја са највише материјалне штете

04.06.2023.

Јаке падавине уништиле су путеве на подручју Вишеграда и начиниле велику материјалну штету, највише у насељима Калате, Главица и Омар, рекао је данас начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.
„Формирали смо три комисије које су већ на терену и процјењују штету и тек ћемо данас имати мишљење са терена. Захваљујем се свима који су брзо реаговали и помогли да угроженом становништву олакшамо такво стање“, изјавио је Ђуревић на конференцији за новинаре.

Ђуревић је захвалио предузећима „Комуналац“, „Хидроелектране на Дрини“, предузећу за водовод и канализацију „15. април“, „Романијапутеви“, Цивилној заштити, Територијалној ватрогасној јединици и појединцима који су одмах послије невремена помогли.

Драгомир Јовановић из Цивилне заштите Вишеград рекао је да је о посљедицама невремена обавијештена Републичка управа цивилне заштите, од које очекују помоћ у људству и механизацији.

„Бујице су нанијеле велику штету на путевима и имањима. Цивилна заштита је у приправности и обилази подручја погођена невременом“, додао је Јовановић.

Из Метереолошке станице Вишеград потврђено је да је јуче пало око 60 литара кише по метру квадратном на подручју ове општине.

У Вишеграду је јуче проглашено стање елементарне непогоде усљед јаке кише која је нанијела велику штету, највише путевима.

СРНА