Светосавско звонце донирало књиге библиотеци, вртићу и школи

18.03.2022.

Светосавско звонце из Београда, донирало је данас по 12 комплета књига о националном идентитету вишеградској библиотеци, вртићу и основној школи, како би дјеца имала боље виђење о свом народу и стваралаштву.

Представник ове издавачке куће из Београда Димитрије Стикић рекао је да су због интересовања дјеце дошли на идеју да поклоне библиотеци, школи и вртићу одређени број књига које садрже теме о националном идентитету, православљу, историји, српском језику, ћирилици, култури, стваралаштву, како би дјеци и те теме биле доступне.

„На овај начин дјеца ће моћи боље да имају виђење о свом народу у овом времену“, нагласио је Стикић.

Он се захвалио општини Вишеград на разумијевању, на заједничкој акцији и будућој сарадњи.

Директор Народне библиотеке „Иво Андрић“ Бојан Пецикоза рекао је да донације много значе. „Ова донација је посебна јер се односи на рад са младима и дјецом, на развој њиховог културног идентитета“, истакао је Пецикоза.

Комплет од 12 књига добили су обданиште „Невен“, Народна библиотека „Иво Андрић“ и Основна школа „Вук Караџић“.

Светосавско звонце је у својих 53 година постојања, прешло пут од подлистка новина српске патријаршије „Православље“, до најтиражнијег часописа Српске православне цркве и њеног мисионарског епицентра који се брине о васпитању најмлађих, о вјери, историји и традицији.

СРНА